VAKILLIK INSTITUTINING FUQAROLIK-HUQUQIY TAHLILI - Toʻxtayev, Oʻktamjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada anʼanaviy fuqarolik huquqidagi vakillik instituti tahlil qilinadi. Roman-german va anglo-sakson vakillik institutlari oʻrtasida qiyosiy tahlil olib borilgan boʻlib, uning tarixi, oʻxshashliklari va farqlari aniqlangan. Shu bilan birga, fuqarolik-huquqiy vakillikning muhim xususiyatlari ilmiy nuqtayi nazardan tushuntiriladi.