OLIY TA’LIM TASHKILOTINING YURIDIK SHAXS SIFATIDAGI HUQUQIY MAQOMI - Raimov, Elbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Oliy ta’lim tashkilotlarining yuridik shaxs sifatida fuqarolik-huquqiy munosabatlarda subyekt sifatida ishtirok etishining huquqiy asoslariga tayangan holda, huquqiy maqomining asosiy elementlari huquqiy asoslantirilgan. Bundan tashqari, yuridik shaxslarning huquq layoqati, tashkiliy-huquqiy shaklining xususiyatlari, oliy ta’lim tashkilotlari tomonidan Majburiyatlarni bajarmaganlik holati uchun yuridik shaxs sifatida javobgarlik masalalari tadqiq qilingan.