MILLIY G‘OYA VA DEMOKRATIK O‘ZGARISHLAR DIALEKTIKASIGA MADANIY HODISALAR SIFATIDA QARASH - Quchqorov, Javlon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Milliy g‘oya va demokratik o‘zgarishlar dialektikasiga madaniy hodisalar sifatida qarash tarixni dialektik madaniy tushunish tufayli yuzaga kelgan xulosa sabablari va demokratik fuqarolik jamiyatini shakllantirish va takomillashtirish jarayonlari yoritib berilgan.