O‘ZBEK TERMINOLOGIYASIDA TEXNIK, ZAMONAVIY LOGISTIKA SOHASIDAGI TERMINLARNING YASHALISH MODELLARI VA PARADIGMATIKASI - Bozorbekov, Ahmadbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada ijtimoiy-iqtisodiy hayotdagi sohaviy terminlar yasash modellari, motivlangan va motivlanmagan terminlar, affiksal terminlarning yasalishiga doir ma’lumotlart berilgan va misollar bilan dalillandi. O‘zbek va ingliz tilidagi mahsuldor termin yasalishi padigmatikasiga doir tadqiqot natijalari keltirildi. Ilmiy–texnikaviy inqilob davrida, globallashuv, internet va kompyuterlashtirish asrida sermahsul affiksli modellarning so‘z yasash imkoniyatlari va doirasi bir necha barobar oshib ketganligi isbotlandi.