QOFIYA ASOSLARIDAGI MATNLARNING LINGVOKOGNITIV XUSUSIYATLARI - Allaberganova, Nilufar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada qofiya asosida yaratilgan reklama matnlari lingvokognitiv jihatdan tadqiqqa uchragan. Reklama matnlarining bunday asosda ifodalanishi reklamaning noan’anaviy tarzda ifodalanishiga imkon yaratib beradi. Maqolada qofiyali reklama matnlari bilan qofiyasiz reklama matnlarining bir-biridan farqli jihatlari ochib berilgan. Matnlarni qofiyalashni tinglovchiga qay darajada ta’sir qilish kuchiga urg‘u berilgan. Qofiyalash matnlarining turli darajalari haqida mulohazalar berilgan.