ИНСОН КАПИТАЛИНИ ЖАРАЁН-НАТИЖА ТАМОЙИЛИ АСОСИДА ТАҲЛИЛИ - Хуррамов, Азамат (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада инсон капитали, унинг намоён бўлиш хусусиятлари ва хорижий мамлакатлар олимларининг бу борадаги тадқиқот натижалари ҳақида фикр юритилган. Ўзбекистонда инсон капиталини ривожлантириш ҳолати ва унинг халқаро индексларда намоён бўлиши дунё мамлакатлари кўрсаткичлари билан таққосланади. Инсон капиталини ривожлантиришни жараён ва натижа сифатида тавсифловчи кўрсаткичлар аниқланган. Мавзу бўйича хулосалар берилган.