ТЕЛЕВИЗИОН НУТҚНИНГ РИТОРИК АСПЕКТИ - Зокирова, Шахзода (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Теленутқ инсон шахсиятининг шаклланишида, унинг таъби, дунёқараши, бошқа инсонларнинг дунёқараши билан ҳамоҳанглиги, маълум йўл-йўриқларнинг шаклланиши, руҳий, маданий-маънавий қадриятларни шакллантириш ва бир сўз билан айтганда, жамоатга нисбатан фикрлашни шакллантиришда катта таъсир кучига эга. Бу эса, риторик қонун-қоидаларга риоя этилгандагина тўлиқ амалга ошади. Ушбу мақолада телевизион нутқнинг ўзига хос хусусиятлари, риторик аспектда тадқиқи, унинг риторик элементлар билан боғлиқлиги ҳамда ушбу назарияларни амалда бир неча мисоллар билан изоҳлангани баён этилади.