ҚУРИЛИШДА АТРОФ-МУҲИТНИНГ ҲУҚУҚИЙ МУҲОФАЗАСИ: ДАВЛАТ БОШҚАРУВИ ВА НАЗОРАТИ - Нуруллаев, Шохрух (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мазкур мақолада қурилиш соҳасида атроф-муҳитни ҳуқуқий муҳофаза қилишнинг норматив-ҳуқуқий тартибга солиш масалалари таҳлил қилинган қилинган. Қурилиш фаолиятини субъектлари томонидан атроф-муҳит муҳофазасига амал қилиш бўйича ҳуқуқ ва мажбуриятлари, атроф-муҳит муҳофазасига амал қилинишини назорат қилувчи ваколатли давлат органларининг вазифа ва функциялари назарий-ҳуқуқий жиҳатдан таҳлил қилинган. Шунингдек, ушбу соҳадаги айрим назарий ва амалий муаммолар, экология қонунчилигини такомиллаштириш мақсадида қонунчиликни такомиллаштиришга оид таклифлар илгари сурилган. Шунингдек, назариётчи олимлар, тажрибали амалиётчи ходимларнинг фикр ва мулоҳазалари таҳлил қилинган.