ҚОНУНИЙЛИК НАЗАРИЙ ТУШУНЧАСИ ВА УНИ МАҲАЛЛИЙ ДАВЛАТ ҲОКИМИЯТИ ОРГАНЛАРИ ҚАРОРЛАРИДА ТАЪМИНЛАШНИНГ НОРМАТИВ-ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ - Шокиров, Ойбек (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада қонунийлик категориясининг илмий-назарий тушунчаси атрофлича муҳокама қилиниб, маҳаллий давлат ҳокимияти органлари қарорларининг юридик табиати моҳияти ўрганилган. Бундан ташқари, маҳаллий давлат ҳокимияти органлари қарорларини экспертиза қилишда айрим норматив ва амалий тусдаги муаммолар ҳам батафсил муҳокама қилиниб, уларнинг экспертлик кўриб чиқилишида урғу бериш зарур бўлган асосий масалалар кўриб чиқилган, хулосалар берилган.