NAMANGAN VILOYATI SANOAT KORXONALARIDA MEHNATKASHLAR UCHUN YARATILGAN SOG‘LIKNI SAQLASH, SPORT-SOG‘LOMLASHTIRISH VA MADANIY–MA’RIFIY SOHADAGI SHAROITLAR HAQIDA FIKR MULOHAZALAR - Turg‘unov, Sherzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada 1960-1990-yillarda Namangan viloyatida faoliyat yuritgan sanoat korxonalarida ishchilar, xizmatchilar, muhandislar va texnik xodimlar uchun o‘tkazilgan tibbiy sog‘lomlashtirish tadbirlari, shuningdek, ularning ishlab chiqarishdan bo‘sh vaqtlarini mazmunli o‘tkazishga mo‘ljallangan madaniy va ma’rifiy tadbirlar haqida ma’lumotlar keltirilgan. Tadbirlarning mehnatkashlarning mehnat qobiliyatini tiklash va mehnat unumdorligini oshirishga qo‘shgan hissasi ham yoritilgan.