TA’LIM SIFATIGA YO‘NALTIRILGAN O‘QUV MATERIALLARINI YARATISH MODELI - Javliyeva, Shahnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ta’lim sifatini pedagogik ta’minlash tizimining modeli OTMdagi o‘quv jarayonining eng muhim tarkibiy, elementlari, aloqalari va aloqalarini aks yettiradi va kadrlar tayyorlash sifatiga ta’sir qiluvchi ichki va tashqi ijtimoiy-pedagogik omillarni hisobga oladi. OTMda ta’lim sifatini pedagogik ta’minlash tizimining konsepsiyasiga quyidagilar kiradi: ta’lim sifatini pedagogik ta’minlash tizimining muhim, mazmunli va o‘ziga xos xususiyatlari, tajriba-sinov ishlari mutaxassislarni tayyorlash sifatiga ta’sir ko‘rsatadigan va belgilangan standartlar va ilg‘or tajribalarga muvofiq o‘quv jarayoni va uning natijalari sifatiga erishishni ta’minlaydigan turli xil omillar va sharoitlarni hisobga oladi.