AHOLI OZIQ-OVQAT XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHDA O‘SIMLIKCHILIK TARMOG‘INI RIVOJLANTIRISH TENDENSIYASI - Xamrayeva , Sayyora; Pirimqulov , Jahongir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
О‘simlikchilik qishloq xо‘jaligi ishlab chiqarishining asosiy tarmoqlaridan biri bо‘lib, dalada ekinlarni yetishtirish, jumladan, paxtachilik, g‘allachilik, kartoshkachilik, sabzavotchilik, bog‘dorchilik, uzumchilikni о‘z ichiga oladi. Aholi iste’mol uchun oziq-ovqat mahsulotlari, yengil va oziq-ovqat sanoati qayta ishlash uchun xomashyo, chorvachilik uchun esa ozuqa ishlab chiqaradi. Tarmoq tuzilmasining kо‘rsatkichi sifatida, umumiy ishlab chiqarilgan mahsulotlar hajmida har bir tarmoqda yetishtirilgan mahsulotning ulushi xizmat qiladi. Hozirgi paytda о‘simlikchilik qishloq xо‘jaligining hamma mahsulotlari orasida eng kо‘p ulushni egallaydi.