МОЛИЯВИЙ НАТИЖАЛАРНИНГ СТРАТЕГИК БОШҚАРУВ ҲИСОБИ МЕТОДОЛОГИЯСИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Пардаева , Шаҳноза (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада танланган мавзу доирасидаги мавжуд илмий мактаблар вакилларининг тадқиқот натижалари танқидий таҳлил қилинган, умумлаштирилган ҳамда натижаларига асосланган ҳолда хўжалик юритувчи субъектларнинг молиявий ҳамда номолиявий кўрсаткичлари блокларини шакллантириш ҳамда улар базасида стратегик прогноз балансини тузиш таклиф этилган. Шунингдек, мақолада хўжалик юритувчи субъектларда молиявий натижаларнинг стратегик бошқаруви самарадорлигини номолиявий ва молиявий кўрсаткичлар орқали баҳолаш имкониятини яратиб берадиган стратегик самарадорлик кўрсаткичлар жамланмаси тавсия этилган ва уларнинг амалиётда ишлаш механизми стратегик прогноз балансини тузиш орқали кўрсатиб берилган.