OʻZBEK NASRI TARAQQIYOTIDA “BOBURNOMA”NING AHAMIYATI - Sayipova, Dilafruz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada oʻzbek nasrining shakllanishi, dastlabki nasriy asarlar va asarlardagi nasr elementlari, fors-tojik va turkiy nasrning mushtarak jihatlari haqida maʼlumot beriladi. Shuningdek, “Boburnoma” asarining oʻzbek nasridagi oʻrni va oʻziga xos xususiyatlari haqida soʻz boradi.