TAʼMINLOVCHI TOʻLOV – MAJBURIYATLARNI TAʼMINLASHNING YANGI USULI SIFATIDA - Imomov, Nurillo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Iqtisodiy munosabatlarning murakkablashuvi, pul va toʻlovlarning funksiyalari oʻzgarib borishi oʻzo ʻzidan fuqarolik-huquqiy konstruksiyalari va mexanizmlarga ham taʼsir koʻrsatadi. Ayniqsa, pulning asosiy toʻlov vositasi funksiyasiga qoʻshimcha ravishda majburiyatlarni bajarilishini taʼminlashning funksiyasining yuzaga kelganligini va shartnomaviy-huquqiy munosabatlarda keng qoʻllanilishi taʼminlashning yangi turiga nisbatan huquqiy normalarni shakllantirish zaruratini koʻrsatadi.