JISMONIY TARBIYA VA SPORT MUTAXASSISLARI KASBIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHNING MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Yaqubov, Fazliddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Dunyo taʼlim tizimida bo‘lajak mutaxassislarning kasbiy kompetentligini rivojlantirishda innovatsion yondashuvlar, pedagogik va axborot texnologiyalarining zamonaviy modellarini maqsadli hamda manzilli qo‘llashga bo‘lgan ehtiyoj yanada kuсhaymoqda. Bu borada jismoniy tarbiya va sport mutaxassislarining kasbiy kompetentligini rivojlantirishga erishish muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada jismoniy tarbiya va sport mutaxassislarining kasbiy kompetentligini kompleks rivojlantirish bilan bog‘liq tadqiqotlarni tashkil qilish haqida fikr-mulohazalar yuritilgan.