АМИР ТЕМУРНИНГ ТАШҚИ СИЁСАТДАГИ ФАЛСАФИЙ - АХЛОҚИЙ ЖИҲАТЛАР - Мамасалиев , Мирзоулуғ (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада Амир Темурнинг ташқи сиёсати ва дипломатиясининг фалсафий жиҳатлари очиб беришга ҳаракат қилинган. Жаҳонга маълум ким, Амир Темур кучли сиёсатчи ва дипломат шахс бўлган. У Шарқ ва Ғарб давлатларини савдо-сотиқ, иқтисодий ва бошқа соҳаларда бирлаштирган ўрта асрлардаги энг машҳур ҳукмдор ҳисобланган. Мақолада Амир Темур дипломатиясининг усуллари, ғоялари, ташаббускорлиги ва бошқа жиҳатлари чуқур таҳлил қилиб берилган.