FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING MA ʼNO QATLAMLARI, METAFORA VA METONIMIYA KABI LINGVISTIK HODISALAR BILAN ALOQASI - Nurmuxammedov, Yusuf (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada frazeologik birliklarning maʼno qatlamlari va ularning metafora hamda metonimiya bilan aloqasi о‘rganilgan. Frazeologizmlarning denotativ va konnotativ qatlamlari tahlil qilinib, metafora va metonimiyaning ularni shakllantirishdagi roli kо‘rsatib berilgan. Tadqiqot ushbu birliklarning lingvistik va madaniy ahamiyatini yoritishga qaratilgan