TEXNIK VA SANʼAT FANLARINI INTEGRATIV OʻQITISHDA SINERGETIK KOMPETENTLIKNI TAKOMILLASHTIRISH - Haqberdiyev, Baxtiyor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada texnik va sanʼat fanlarini integrativ yondashuvlar, sinergetik yondashuvlar va kompetentlikni takomillashtirish boʻyicha yurtimiz va xorij olimlari tomonidan qilingan ilmiy izlanishlari, bu ikki fan tarkibidagi fanlarni integratsiyalash mutaxassislik talabalarida qiziqarli boʻlishi, mavzular kengayishi, yanada chuqurroq tushunib yetishlari va hayotiy faoliyatlarida muhim rol oʻynashi, texnik va sanʼat fanlarini sinergetik kompetentlikni, yondashuvlarni integrativ oʻqitish orqali oʻzini-oʻzi rivojlantiruvchi, toʻldiruvchi, yetaklovchi, hamkorlik qiluvchi, axborotlar almashinuvchi, bilim, koʻnikma va malakalarga ega boʻluvchi, muhandislik grafikasi fanlaridagi mos keluvchi mavzularni modellashtirish, aloqadorligini qay holatda taʼsirini tahlil qilish, vizualizatsiyalashtirish va optimallashtirishda yordam berishi haqida qisqacha yoritib berilgan.