ЖАМИЯТ РИВОЖЛАНИШИДА МЕДИА КОМПЕТЕНЦИЯНИНГ ЎРНИ - Рахмонова, Шалола (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Мазкур мақолада медиа компетенция тушунчасининг жамият ривожланишидаги аҳамияти, унинг таълим жараёнидаги ўрни ва глобаллашув шароитидаги ўзига хос хусусиятлари ёритилган. Чет эл ва миллий тажрибалар асосида медиа саводхонликни шакллантириш йўналишлари таҳлил этилган. Мақолада рақамли технологияларни таълим жараёнига интеграция қилиш, халқаро ҳамкорликни кучайтириш ҳамда талабаларда танқидий фикрлаш ва ижодкорликни ривожлантиришнинг аҳамияти кўрсатилган.