XALQ TAʼLIMI PEDAGOGLARNI MALAKASINI OSHIRISH JARAYONIDA HUQUQIY ONG VA HUQUQIY MADANIYATINI YUKSALTIRISHGA OID XORIJ TAJRIBASI - Boymirzayeva, Raximaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada, xalq ta’limi tizimida faoliyat olib boruvchi pedagog kadrlarni malaka oshirish jarayonida huquqiy ongini rivojlantirish va huquqiy madaniyatlarini yuksaltirishda xorij tajribasi va uning ayrim xususiyatlariga qaratilgan masalalar tahlil etilgan. Malaka oshirish jarayonida tinglovchilarning huquqiy madaniyatini yuksaltirishda malaka oshirish ta’lim muassasalarida horijiy tajribalarni qo`llash orqali, maktab o`qituvchilarini malaka oshirish jarayonidagi huquqiy ong va huquqiy madaniyatlarini oshirishga oid horijiy metodlarni dars jarayoniga joriy qilishga doir tavsiyalar berilgan. Malaka oshirish jarayonida tinglovchining huquqiy madaniyatini yuksaltirishga oid xulosalar berilgan.