BOʻLAJAK CHET TILI FANI OʻQITUVCHILARINING TANQIDIY FIKRLASH QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISHNING NAZARIY VA METODIK ASOSLARI - Jamolova, Mohigul (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada boʻlajak chet tili fani oʻqituvchilarining tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini shakllantirishning ahamiyati, usullari va samarali yondashuvlari tahlil qilinadi. Tanqidiy fikrlash pedagogik faoliyatning ajralmas qismi boʻlib, taʼlim jarayonining interaktivligini taʼminlaydi, oʻqituvchining innovatsion yondashuvlarni ishlab chiqishiga koʻmaklashadi. Maqolada tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishda zamonaviy taʼlim texnologiyalarining ahamiyati, mashgʻulotlarda muammoli vaziyatlarni tashkil etish va oʻqituvchilarning kasbiy kompetensiyasini mustahkamlash masalalari koʻrib chiqiladi.