MAHALLA INSTITUTINING IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Karjavova, Xurshida (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada mahalla institutining ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanish istiqbollari oʼrganilgan boʼlib, mahalla tizimi Oʻzbekistonning ijtimoiy va iqtisodiy hayotida muhim oʻrin tutadi. Ushbu tadqiqotda mahallaning ijtimoiy va iqtisodiy rivojlanishdagi roli, uning aholi farovonligini oshirishdagi ahamiyati, shuningdek, mahallalarning iqtisodiy oʼsish va ijtimoiy barqarorlikni taʼminlashdagi imkoniyatlari tahlil qilingan. Maqolada mahalla institutining rivojlanish istiqbollari, uning jamiyatdagi oʼrni va ahamiyati ilmiy nuqtai nazardan koʻrib chiqib, tahlil qilingan.