DASTLABKI TERGOV BOSQICHIDA HIMOYACHINING ISHTIROKINING PROTSESSUAL XUSUSIYATLARI - Zokirov, Sardorjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada dastlabki tergov bosqichida himoyachining huquqlarini kengaytirish masalalari tadqiq etilgan boʻlib, bu bevosita advokatning isbot qilish jarayonida ishtirok etishi bilan bogʻliqdir. Bizning fikrimizcha, himoyachiga dalillarni toʻplash jarayonida bevosita ishtirok etish imkoniyatining berilishi jinoyat protsessi ishtirokchilariga koʻrsatiladigan professional yuridik yordam sifatini oshirishga, haqiqatni aniqlashga koʻmaklashishga xizmat qiladi, shuningdek, shaxsning huquqlari, erkinliklari va qonuniy manfaatlarini toʻliq himoya qilinishini taʼminlaydi.