QUYI SIRDARYOBOʻYI HUDUDLARIDA OLIB BORILGAN ARXEOLOGIK TADQIQOTLAR VA ULARNING NATIJALARI - Maxmudov, Umrbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Tadqiqot ishida Quyi Sirdaryoboʻyi hududlarida XX asrlarda olib borilgan arxeologik qazishma ishlari va ularning natijalari, shuningdek, arxeologik materiallar orqali qadimgi davrda hududning ijtimoiy-iqtisodiy hayotiga doir ilmiy maʼlumotlar bayon qilingan.