OʻZBEKISTONNING MIGRATSIYA SOHASIDA MINTAQAVIY TASHKILOTLAR VA XORIJIY DAVLATLAR BILAN HAMKORLIGINI RIVOJLANTIRISH MASALALARI - Kamilov, Oybek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekistonning migratsiya sohasida mintaqaviy tashkilotlar va xorijiy davlatlar bilan hamkorligini rivojlantirish masalalari tadqiq etilgan. Maqolada O‘zbekistonning migratsiya sohasidagi mavjud holati tahlil qilinib, Mustaqil Davlatlar Hamdo‘stligi, Shanxay hamkorlik tashkiloti, Yevropa Ittifoqi, Yevroosiyo Iqtisodiy Ittifoqi kabi mintaqaviy tashkilotlar hamda xorijiy davlatlar bilan hamkorlik yo‘nalishlari o‘rganilgan. Tadqiqot natijasida O‘zbekistonning migratsion diplomatiyasini rivojlantirish istiqbollari va ushbu sohada amaliy masalalarni hal qilishga qaratilgan takliflar ilgari surilgan. Maqola migratsiya jarayonlarini tartibga solish bo‘yicha mintaqaviy va ikki tomonlama hamkorlikning huquqiy asoslarini takomillashtirish yuzasidan tavsiyalar bilan yakunlanadi.