SUNʼIY INTELLEKT — XIZMAT KOʻRSATISH SOHASIDA SAMARADORLIKNI OSHIRISH VOSITASI SIFATIDA - Abdullaev, Jamshid; Hayitov, Afruz; Xusenov, Muxammadali (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Bozor iqtisodiyotini tizimli inqirozdan chiqarish va yangi texnologik tartibga oʻtishning eng samarali usullaridan biri bu sunʼiy intellekt va jamiyatning raqamli transformatsiyasidan foydalanishni kengaytirishdir. Shu munosabat bilan, xizmat koʻrsatishning turli sohalarida sunʼiy intellekt algoritmlarini joriy etish istiqbollarini baholashga bagʻishlangan ushbu maqola mavzusi dolzarbdir. Maqolada sunʼiy intellektning turli modellari va xizmatlaridan foydalanish boʻyicha toʻplangan jahon tajribasi va amaliyoti tizimlashtirildi, turli biznes jarayonlarida neyron tarmoqlardan foydalanishning ijobiy va salbiy oqibatlari aniqlandi. Shuningdek, aniq misollar va texnologik sikllarda mashina algoritmlarini qoʻllash samaradorligi keltirildi. Turli xil xizmat sohalarida sunʼiy intellekt algoritmlarini joriy etish natijalarini tushunish, bu esa sunʼiy intellekt tizimlarini yanada rivojlantirishning asosiy yoʻnalishlarini, shuningdek, muammolar koʻlamini aniqlash imkonini berdi.