GLOBAL MEHNAT BOZORIDA SOFT SKILLS VA IJTIMOIY ONGNING STRATEGIK INTEGRATSIYASI - Turabova, Sevara; Jo‘raeva, Vazira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada global mehnat bozori sharoitida soft skills — kommunikativlik, kreativlik, tanqidiy fikrlash, liderlik va moslashuvchanlik kabi shaxsiy va ijtimoiy kompetensiyalarning ahamiyati tahlil qilinadi. Xususan, soft skillsʼni shakllantirishda ijtimoiy fanlarning tutgan oʻrni va ahamiyati yoritilgan. Maqolada globallashuv jarayonida nafaqat kasbiy bilimlar, balki keng qamrovli shaxsiy va ijtimoiy koʻnikmalar ham mehnat bozori uchun zarur omilga aylangani ilmiy asosda bayon etiladi. Talaba va yosh mutaxassislarni zamonaviy global raqobatga tayyorlash uchun soft skills va ijtimoiy fanlar oʻrtasidagi integratsiyani kuchaytirish zarurati asoslab beriladi.