BAʼZI IKKI TILLI TALABALARNING AMALIY EHTIYOJLARINI TAHLIL QILISH - Qurbanova, Hilola (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu hisobotda qonunchilik kollejida agronomiya boʻyicha oʻqiydiganlar uchun moʻljallangan ESP (Maxsus maqsadlar uchun ingliz tili) kursi tasvirlangan. 20-25 yoshga toʻlgan oʻquvchilar oʻzgaruvchan taʼlim asoslaridan kelib chiqqan holda yarim yoʻlda ingliz tilini bilish qobiliyatiga ega. ESP kursi asosiy talabni koʻrib chiqadi: innovatsion xaridlar, tabiiy buyumlarni olish va agrar obyektlarning universal almashinuvi kabi mintaqalarda dunyo boʻylab sheriklar bilan muvaffaqiyatli muloqot qilish uchun asosiy dialekt qobiliyatiga ega boʻlajak agronomlarni tayyorlash. Kurs tegishli iboralar, maxsus hujjatlarni tushunish va rolli oʻyinlar va ekspressiv topshiriqlar kabi ehtiyojlarga asoslangan mashqlar orqali muloqot qobiliyatlarini yaratishga qaratilgan. Madaniyatlararo hamshiralik kursi kontekstga asoslangan materiallar bilan har tomonlama malaka oshirishni muvofiqlashtirish uchun namoyish boʻlib xizmat qildi, bu esa butun dunyo boʻylab agrar boʻlinish ichida hayotiy va jozibali aloqa uchun asos boʻlib xizmat qila oladi.