SHARQ VA GʻARB DRAMATURGIYASI: MADANIY ALOQALAR VA ILHOM MANBALARI - Arziqulova, Xurshida; Mustanova , Shohista (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Sharq va Gʼarb dramaturgiyasi oʼrtasidagi madaniy aloqalar, ularning oʼzaro taʼsiri hamda ilhom manbalari tahlil qilinadi. Dramaturgiya sanʼati har bir sivilizatsiyaning madaniy va ijtimoiy hayotining ajralmas qismi boʼlib, uning shakllanishi turli tarixiy, falsafiy va estetik omillar bilan chambarchas bogʼliq. Sharq va Gʼarb sahna sanʼati rivojlanishining muhim bosqichlari va ularning bir-biriga taʼsir etish jarayonlari maqolaning asosiy tadqiqot yoʼnalishlaridan biri sifatida olib boriladi.