DISKURS — LINGUAPRAMAGMATIK YONDASHUV OBYEKTI SIFATIDA - Rasulov, Zubaydullo; G'ayratova, Oybegim (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada diskurs lingvopragmatik yondashuv nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Diskurs va lingvopragmatika tushunchalarining mohiyati, ularning oʻzaro bogʻliqligi hamda diskurs qanday qilib lingvopragmatikaning obyekti boʻla olishi haqida savollarga ilmiy javoblar beriladi. Xususan, “Diskurs nima?”, “Lingvopragmatika nima?”, “Bu ikki atama qanday bogʻliq?”, “Diskurs lingvopragmatikaning obyekti boʻla oladimi?” kabi savollar asosida tahlil olib boriladi. Maqolada zamonaviy lingvopragmatika, diskurs tahlili va kommunikativ niyat nazariyalari asosida tahliliy misollar keltiriladi.