TAOM NOMLARINING TARJIMA JARAYONIDA MADANIY TAFOVUTLARNING TA’SIRI - Mamadiyorova, Hilola (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada o’zbek va nemis taom nomlarining madaniyatda tutgan o’rni, ularning tarjima jarayonida madaniy tafovutlarning ta’siri haqida yoritilgan. Shuningdek o’zbek va nemis taomlarning tarjimalariga misollar keltirilgan.