TIJORAT BANKLARI MOLIYAVIY RESURSLARINI BOSHQARISHNI TAKOMILLASHTIRISH - Tangirkulov, Bekzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada tijorat banklarida moliyaviy resurslarni shakllantirish va uni samarali boshqarish chuqur oʻrganilgan va mamlakatimiz bank tizimining asosiy koʻrsatkichlari tahlili atroflicha koʻrib chiqilgan. Shuningdek, tijorat banklari moliyaviy resurslarini boshqarishning nazariy jihatlari, boshqarishning zarurligi va boshqaruvning oʻziga xos jihatlari hamda boshqa qator jihatlari oʻrganildi va tadqiq etilgan. Rivojlangan mamlakatlar bank amaliyotida resurslarni jalb etish holatini taqqoslama tarzda oʻrganish respublikamiz tijorat banklari resurslarini samarali boshqarish yuzasidan chora–tadbirlar va tegishli siyosatni ishlab chiqishda muhim hisoblanadi.