ABU ABDULLOH RUDAKIY ADABIY-FALSAFIY MEROSINI OʻRGANISHGA SINERGETIK USULDA YONDASHUV - Vaxobova, Dilfuza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Bu maqola fors-tojik sheʼriyati tamal toshini qoʻygan buyuk shoir va mutafakkir Abu Abdulloh Rudakiy adabiy-maʼnaviy ijodini sinergetik usul yondashuvi yordamida oʻrganishga bagʻishlangan. Sinergetik usul, Abu Abdulloh Rudakiy asarlarini yaxlit dinamik tizim sifatida koʻrib chiqishga imkon beradi, bu tizimda Sharq sheʼriyati va falsafasining turli elementlarining oʻzaro taʼsirini, Abu Abdulloh Rudakiy dunyoqarashining yaxlit manzarasini yaratadi. Maqolada Rudakiy ijodining mohiyati, falsafiy gʻoyalari, shuningdek, adabiy-falsafiy elementlarining oʻzaro taʼsiri koʻrib chiqilib, uning Sharq madaniyati va adabiyotining shakllanishidagi oʻrni koʻrsatib oʻtilgan.