XORAZM DOSTONLARIDAGI AYRIM HIKMATLI JUMLALARNING SODDA GAP TAHLILI BOʻYICHA IZOHI - Muxammedova , Sumbul (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada sintaksis boʻlimiga kiruvchi sodda gap boʻyicha olib borilgan ilmiy-nazariy qarashlar umumlashtirilgan. Xorazm dostonlarida qoʻllanilgan sodda gap sintaktik qolipidagi ayrim hikmatli jumlalar tahlil qilingan.