INSON HUQUQLARI BOʻYICHA MILLIY INSTITUTLAR FAOLIYATINING HUQUQIY ASOSLARI - Nabiyev, Muhriddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola inson huquqlari boʻyicha milliy institutlar faoliyatining huquqiy asoslarini tahlil qiladi. Maqolada milliy qonunchilik, inson huquqlari boʻyicha milliy institutlar toʻgʻrisidagi qonunlar, konstitutsiya va boshqa normativ-huquqiy aktlarning ahamiyati tahlil etiladi. Inson huquqlari boʻyicha milliy institutlar faoliyatining asosiy tamoyillari yoritiladi. Maqolada inson huquqlarini himoya qilishda inson huquqlari boʻyicha milliy institutlar ning roli va ahamiyati baholanadi. Ushbu maqolada insonning erkinlik va shaxsiy daxlsizlik huquqi tushunchasining mohiyati, inson huquqlari himoyasining milliy mexanizmlari, huquqiy asoslari bayon etilgan.