SHAXS SHAʼNI VA QADR-QIMMATINING HUQUQIY HIMOYASI VA UNI BUZGANLIK UCHUN HUQUQIY JAVOBGARLIK ASOSLARI - Kabulov, Xojabay; Dauletbaeva, Aynur (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada shaxsning shaʼni va qadr-qimmatining huquqiy himoyasi va uni buzganlik uchun javobgarlikning kelib chiqish asoslari yoritib berilgan. Shaxsning shaʼni va qadr-qimmatini kamsitgan shaxslarga fuqarolik, maʼmuriy va jinoiy javobgarliklarning kelib chiqish asoslari tahlil qilingan. Shuningdek, chet el davlatlari, xususan Italiya, Ispaniya, Fransiya va Germaniya kabi davlatlarning tajribalari chuqur oʼrganilgan.