SPORT-SOGʻLOMLASHTIRISH TURIZMI ASOSIDA TALABALARNING JISMONIY SIFATLARINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Abdurazzaxov, Abdurasul (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada sport-sogʻlomlashtirish turizmi orqali talabalarning jismoniy sifatlarini rivojlantirishga yoʻnaltirilgan metodik yondashuvlar yoritilgan. Tadqiqotda turizm mashgʻulotlari jarayonida kuch, chidamlilik, epchillik kabi jismoniy sifatlarni shakllantirish va takomillashtirish, talabalarning sogʻlom turmush tarziga boʻlgan qiziqishini oshirish, jamoaviylik va ekologik madaniyatni rivojlantirish, Maqola sport-sogʻlomlashtirish turizmi vositasida taʼlim jarayonini boyitish va talabalarning jismoniy hamda ruhiy salomatligini mustahkamlash imkoniyatlarini ochib beradi.