ОЛИЙ ТАЪЛИМ ИЛМИЙ МУҲИТИДА ИНСОН КАПИТАЛИНИ ФАОЛЛАШТИРИШ МАСАЛАСИ - Хажимуратов, Абдуқаҳҳор (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада инновацион тадбиркорликни ривожланишига асос бўлган интеллектуал капитални фаоллаштириш масалалари ўрганилган. Бунга кўра, Ўзбекистондаги олий таълим муассасаларида эркин бозор механизмларини шаклланиши жараёнида, инновация фирмаларини ташкил этиш ва пировард илмий маҳсулот яратишда бугунги кунда учрайдиган қатор муаммолар аниқланиб, уларнинг ечимлари кўрсатилган.