IKKINCHI JAHON URUSHI DAVRIDA BOLALARGA E’TIBORSIZLIK MUAMMOSI - Toshov, Kamoliddin; Xurramova, Sabrina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ikkinchi jahon urushi (1939–1945) davomida ko’plab mamlakatlarda bolalar qarovsizligi va yetimlik muammosi jiddiy tus oldi. Urush yillarida bolalar qarovsizligining ijtimoiy va psixologik oqibatlari uzoq muddatli bo’ldi. Urushdan keyingi yillarda bolalarni reabilitatsiya qilish va jamiyatga qayta moslashtirishga katta e’tibor qaratildi. Maqolada Ikkinchi jahon urushi yillarida O’zbekistonda bolalar qarovsizligining oshib borishi, uning oldini olishdagi chora-tadbirlar va ularning amaliy ahamiyati hamda aholining bolalar qarovsizligiga bo’lgan munosabatlari arxiv ma’lumotlari asosida o’rganilgan.