O’ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA QASHSHOQLIKNI KAMAYTIRISH HOLATI VA YO’NALISHLARI - Islamutdinov, Vadim (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Oʻzbekiston Respublikasida qashshoqlik muammosining asosiy jihatlari koʻrib chiqiladi. Mamlakatimizdagi qashshoqlik darajasi va omillarini oʻrganishga bagʻishlangan mahalliy va xorijiy tadqiqotchilarning ilmiy ishlari tahlil qilingan. Oxirgi besh yil ichida qashshoqlik darajasi va tuzilishi boʻyicha statistik maʼlumotlar tahlili keltirilgan. Tahlillar asosida Oʻzbekiston aholisining kambagʻallik darajasini pasaytirish va turmush farovonligini oshirishga koʻmaklashuvchi davlat siyosatining asosiy yoʻnalishlari va amaliy chora-tadbirlari belgilandi.