IRFONIY SAYR-U SULUKNING JAʼFAR MUHAMMAD TERMIZIY SHEʼRIYATIDAGI MODERNISTIK TASVIRI VA TALQINI - Muqumova, Dilafruz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada fors-tojik va oʻzbek tillarida ijod qilib kelayotgan zullisonayn shoir va tasavvufshunos olim Jaʼfar Muhammad Termiziy (Jaʼfar Xolmoʻminov)ning fors-tojik tilida modern uslubida yozgan “Tuloʻi sabzi rang” (Rangning yashil chiqishi) nomli sheʼri adabiy va falsafiy-irfoniy jihatlardan tahlil va tadqiq etiladi. Maqolada sheʼrning badiiy sanʼatlari, simvolik obrazlari, irfoniy maʼnolari va falsafiy-irfoniy mazmuni chuqur tahlil qilinib, shoirning sheʼrda badiiy tarzda aks etgan metafizik, dialektik va gnoseologik qarashlari ochib berilgan.