INGLIZ TILIDA “YURAK” SOʼZINING “ANDISHA VA GʼURUR” ROMANI ASOSIDA LINGVO-STILISTIK TAHLILI - Mo’soyeva, Hayitgul (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Jeyn Ostenning «Andisha va gʻurur» romanida ishlatilgan «yurak» soʻzining lingvo-stilistik tahlili keltirilgan. Romandan tanlab olingan misollar orqali tadqiqotda soʻzning tuygʻu, samimiylik, istehzo va xarakter teranligini ifodalash uchun metafora, idiomatik va stilistik jihatdan qanday ishlashi oʻrganiladi. Tahlil ingliz adabiyotida lingvistik va stilistik vosita sifatidagi «yurak» atamasining boyligini, ayniqsa Osten hikoyasining ijtimoiy va hissiy xususiyatlarini ochib beradi.