RAQAMLI PLATFORMALARDAGI BANDLIKNI HUQUQIY TARTIBGA SOLISH - Abdullayeva, Parvina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada raqamli platformalar orqali yuzaga kelayotgan yangi bandlik shakllari tahlil etiladi. Platforma mehnati mehnat munosabatlarining noanʼanaviy shakli sifatida, ish beruvchi va ijrochi oʻrtasidagi munosabatlar anʼanaviy mehnat shartnomalariga mos kelmaydi. Maqolada ushbu shaklni huquqiy maqomga ega qilish, gibrid bandlikni tan olish, ijtimoiy kafolatlar va soliqqa tortish mexanizmlari, hamda xalqaro tajribalar asosida taklif etilayotgan islohotlar muhokama qilinadi.