DUNYO VA O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA ETNONIMLARNING O‘RGANILISHI - To‘xtayeva , Sarvinoz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada etnonimlar va ularning kelib chiqishi eng qadimgi manbalar asosida tahlil qilindi hamda misollar keltirildi. Aynan shu mavzu doirasidagi kerakli manbalar ko‘rib chiqildi va atroflicha xulosalar chiqarildi. Tanlangan mavzu shu bugunga qadar ham tadqiqotchilar tomonidan keng o‘rganilayotganligi sababli eng yangi va eng qadimgi manbalar qiyosiy tahlil qilindi, bu boradagi qilingan ilmiy ishlar ham ko‘rib chiqildi.