KONSESSIYALARNI XORIJIY DAVLATLARDA HUQUQIY TARTIBGA SOLISH - Anarbayev, Eldor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada konsessiyalarni xorijiy davlatlarda huquqiy tartibga solish tajribasi keng qamrovli tahlil qilingan. Konsessiya munosabatlarini rivojlantirishning tarixiy bosqichlari va zamonaviy tendensiyalari oʻrganilgan. Buyuk Britaniya, Fransiya, Germaniya, Ispaniya, Avstraliya va Chili kabi mamlakatlarning konsessiyalarni tartibga solish modellari qiyosiy tahlil qilingan. Har bir mamlakatning oʻziga xos yondashuvi, qonunchilik bazasi va institutsional tuzilmasi batafsil yoritilgan. Roman-german, anglo-sakson va aralash huquqiy tartibga solish modellarining xususiyatlari koʻrsatilgan. Konsessiya loyihalarini davlat tomonidan qoʻllab-quvvatlash mexanizmlari, moliyalashtirish vositalari tahlil qilingan. Maqola Oʻzbekiston uchun xorijiy tajribadan foydalanish imkoniyatlarini aniqlashga qaratilgan.