O‘ZBEKISTONDA INGLIZ TILINI O‘QITISH DARSLARIDA KOD ALMASHTIRISHNING FUNKSIYALARI - Xabibullayev, Dilshoda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu tadqiqot oʻzbek-ingliz sinflarida kod almashtirishning pragmatik va oʻqitish funksiyalarini oʻrganadi. Tadqiqot sinfda kuzatish va transkripsiya tahlilidan foydalanadi va asosiy funksiyalarni aniqlaydi. Natijalar shuni koʻrsatadiki, kod almashtirish strategik jihatdan tushunish, sinfdagi oʻzaro taʼsir va tilni rivojlantirishni qoʻllab-quvvatlaydi. Ushbu tadqiqot natijasi til sohasidagi oʻqituvchilar uchun dars jarayonida kod almashtirishning funksiyalari va samaradorligini tushunish uchun foydali boʻlishi kutilgan. Tadqiqot xulosasiga koʻra, maqsadli kod almashtirish oʻzbek sinflarida ingliz tilini oʻqitishni yaxshilashga yordam beradi.