TALABALARDA MUOMALA MADANIYATINI RIVOJLANTIRISHDA KOMMUNIKATSIYA JARAYONINING AHAMIYATI - Tajiyeva, Nodira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada talabalarda muomala madaniyatini rivojlantirishning yoʻnalishlari, uning xususiyatlari, turlari, tarixiy taraqqiyoti haqida fikr yuritiladi. Muomala madaniyatini amalga oshirishning kommunikatsiya jarayonlarining ahamiyati ilmiy tahlil qilgan. Shuningdek, “kommunikatsiya” va “ijtimoiy kommunikatsiya” atamalari izohlangan, ularning funksiyalari tavsiflangan. Muomala jarayonida muayyan axloqiy meʼyorlarga amal qilish talablari pedagogik jihatdan tavsiflangan. Kommunikatsiyaning elementlari, xususiyatlari koʻrib chiqilgan. “Kommunikatsiya” va “muloqot” atamalarining farqli belgilari izohlangan.