HUQUQSHUNOS AXLOQIY MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHNING IJTIMOIY ZARURIYATI - Ibraximova, Dilorom (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada huquqshunos axloqiy madaniyatini shakllantirishning ijtimoiy zaruriyati falsafiy nuqtai nazardan tahlil qilingan. Unda yurist axloqiy madaniyati fuqarolarning huquq va erkinliklarini himoya qilish, qonun ustuvorligini taʼminlash hamda huquqiy davlatni barpo etishda muhim omil sifatida baholanishi asoslab berilgan. Shuningdek, huquqshunos axloqiy madaniyatining tarkibiy elementlari tahlil qilinib, ularning kasbiy faoliyatdagi ahamiyati yoritilgan.