TALABALARGA TASVIRIY SAN’ATDAN PORTRET CHIZISHNI OʻRGATISHDA FIZIOGNOMIKANING TUTGAN OʻRNI - Babadjanov, Axmadjan (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
maqolada yoshlarga ta’lim tarbiya berish, boʻlajak tasviriy san’at oʻqituvchisida qalamtasvir fani boʻyicha portret tasvirlashda yuqori darajali texnik bilimlarni egallashdan tashqari, psixologiya sohasida ham yetarli ma’lumotga ega boʻlish kerakligi, buning uchun barcha fanlar qatori fiziognomikani ham chuqur egallash kerakligi toʻgʻrisida fikr yuritilgan.